Ocak (3)
-
İndüksiyonlu Ocak
İndüksiyonlu ocak, ocakların manyetik alternatif alan üzerinden direkt tencerenin metalini ısıtan bir mutfak fırınıdır. Yani indüksiyonlu ocakların kendisi normal elektrikli ocaklara karşın ısınmaz ve sadece uygun tencere veya tavalarla temas halinde çalışmaktadır. Bu şekilde indüksiyonlu ocakta yanmanız ya da yemek artıklarının yanarak yapışması mümkün değildir. İndüksiyon ocakları için özel demir mıknatıslı (ferromanyetik) yemek takımlarına (tencere ve tavalara) ihtiyaç vardır.
Devamı -
Kombine Fırın
Kombine fırınlar ocak ve fırın kısmından oluşan bir kombinasyondur. Ankastre fırınlarının yanında ara montajlı ankastre fırınları ve solo fırınlar da mevcuttur. Solo fırınlar en yaygın olanlarıdır. Entegre fırın kısmı gazla, buharla ya da elektrikle çalışmaktadır. Ocak kısımları ise yemekleri elektrikle, gazla ya da indüksiyonlu ocak olarak ısıtmaktadır.
Devamı -
Elektrikli Fırın
Elektrikli fırın beyaz eşya grubuna aittir ve elektrikli ocak gözleri ve fırınıyla çok amaçlı kullanım alanı sunmaktadır. Elektrikli fırın yemek pişirme, kızartma, kavurma, ızgara, buğulama ve fırında pişirmek için kullanılmaktadır. Elektrikli ocaklar, ankastre, ara ve tezgah üstü ocak şeklinde üçe ayrılmaktadır. Isı aktarımı ısıtıcı elemanı aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
Devamı